Bewust zijn

Je denkt te weten wie je bent middels je gevoelens emoties en gedachten. De ene na de andere “ik” personage staat vervolgens weer in de rij om naar voren te treden, wanneer een andere mindset de kans krijgt de huidige te overrulen of te ontkrachten.

Zoveel “ik” personen en patronen, de controleur, de criticus, de pleaser enzovoort. Zodat je maar niet uit je comfortzone hoeft te komen dus dan maar een masker die bij iedere situatie toepasbaar is en volgens vaste patronen aan jou toebehoort.

Vaak is het reactief gedrag, je bent je niet eens bewust waarom je reageert zoals je reageert. Dit zijn vast patronen die je gedurende je leven hebt gecreëerd en daar nu door wordt gecontroleerd.

Je bent niet je gedachten gevoelens en emoties, maak je hoofd eens leeg laat alles even als een film voorbij komen en laat het dan gaan, maak je even los hiervan. Je bent op dat moment onthecht van alles, als je dan niks voelt ziet of denkt, wie ben je dan ?

Dan merk je dat je opeens zeeën van ruimte hebt in je geest en lichaam en de tijd staat dan zelfs even stil. Moeiteloos even gewoon zijn, zonder druk, inspanning, kracht, doorzettingsvermogen en wilsoplegging of omdat je perse nu iets moet doen of nu iets wil.

Die staat van zijn is nergens aan verbonden, het is pure levensenergie, bewustzijn, die elke gedachte gevoel en emotie te boven gaat. Je hoeft hier geen moeite voor te doen dat is het prachtige eraan of je nu stil ligt, wandelt, interactie hebt of op een drukke kruising staat.

Een staat van bewust zijn kan overal en is niet beïnvloedbaar door een situatie, plek of activiteit. Omdat je nu observeert en niet meer waarneemt, je los staat van elke gehechtheid.

Juist omdat je je niet meer identificeert met iets en niet meer gehecht bent kan je zijn wie je werkelijk bent, je ervaart alles nu vanuit een ander perspectief. Doordat je door je eigen sluiers en maskers heen kijkt, kijk je ook door de sluiers en maskers van alles om je heen, niets is dan meer suggestief.

Onthecht betekent zeker niet kleurloos of dis-connected of leven in afzondering. In tegendeel, je ervaart alles juist veel intenser, alles in volledige compleetheid voorbij sluiers en illusies, je ervaart nu veel meer schoonheid verbinding en verwondering.

Omdat jij jezelf niet meer beperkt kun je de energie van alles en iedereen nu echt gaan voelen zien en ervaren zoals ze zijn omdat jij hier geen oordeel over hebt, er niks anders van maakt. Dit is het moment dat er echte verbinding is zonder hechting, dat iemand of iets geen deel van jou wordt maar jou wel aanraakt.

Vanaf nu zal je zien, voelen en ervaren zoals alles is, in het nu in het huidige moment. Omdat je nu vanuit je ziel, vanuit je ware kern ervaart wie je werkelijk bent zonder sluiers en maskers en deze essentie dus ook in alles en iedereen herkent en erkent.

Probeer af en toe eens gewoon te zijn, je wordt je dan bewust van ruimte, stilte en een constante flow van continuïteit. Een staat van neutraal waarnemen, observeren, wat resulteert in het aanschouwen van alles wat is tot in de kleinste nuances maar tegelijkertijd in complete volledigheid.