Week energie 06-12-21

Vanuit overleven en vasthouden naar innerlijk stromen


Het gaat steeds meer om het grotere perspectief, om alles te doorzien en te doorvoelen. Je zal steeds meer ervaren hoe iets geprojecteerd wordt op jou, ofwel wat er binnenin jou afspeelt. Je bent waarschijnlijk zo uit je comfortzone gebracht afgelopen weken en nu nog steeds. Om te herzien hoe je nu in het leven staat, wat jij wel en niet wilt.  
Steeds meer wordt jou gevraagd om opnieuw te voelen en jezelf nog meer uit te gaan dragen ongeacht hoe de buitenwereld jou ziet, ofwel hoe jij altijd over jezelf dacht. Laat jij je nog beïnvloeden door een situatie of luister jij naar je hart, ongeacht de situatie?


Je eigen ritme bewandelen is nu belangrijk. Voor je gemoedstoestand, je  welzijn, je energiehuishouding. Let goed op als je ergens in meegetrokken neigt te worden of dit echt de moeite is om je energie aan weg te geven. En mocht dit wel zo zijn, benader je de situatie dan vanuit je hart of vanuit onmacht of pijn? Blijf continue je hart open houden. Blijf doen waar jij je goed bij voelt, voor jezelf en voor anderen maar volg wel je eigen ritme hierin. Als je voelt ergens voor te gaan, doe dit. Maar voel jij je moe en wil jij je even terugtrekken, doe dit dan ook. Je hoeft niet continue te blijven rennen of je juist alleen maar terug te trekken. Stem je regelmatig af hoe jij in iets staat, hoe jij je wilt uitdragen en wanneer. Dit houd je namelijk staande.  

Hoeveel controle je al hebt losgelaten, je zult gemerkt hebben dat er nog diepere lagen in jezelf aanwezig zijn die vragen om nog meer overtuigingen los te laten in jezelf. Je gehechtheid aan dingen, situaties en mensen die, als je dit volledig probeert te sturen of te controleren, hoe liefdevol je het ook bedoeld, jou volledig gaan overnemen, controleren. Hoe het leven van anderen of bepaalde situaties ingevuld dient te worden. Je kan alleen jezelf uitdragen en je eigen leven invullen. Je zal een nog diepere laag in jezelf hebben gevoeld, waar mogelijk aspecten als angst en onmacht zitten. Loslaten gaat nu niet alleen maar over het loslaten van jouw eigen beperkt zelfbeeld, ofwel het omarmen van je schaduwkanten maar ook de hechting van situaties waar anderen bij betrokken zijn. Met onthechten wordt niet bedoeld, onverschilligheid naar anderen toe maar met een open hart anderen hun pad te laten bewandelen. Zonder iets op te leggen maakt juist dat onvoorwaardelijke liefde nog groter wordt in jezelf , voor jezelf en voor anderen.


We gaan nu letterlijk met z’n allen een nieuwe dimensie in. Een realiteit waar niks vast staat. Een dimensie waar misschien wel voor het eerst iedereen volledig bewust wordt van zijn of haar creatievermogen, gedachten, emoties en intentie; jouw creatiekracht. Je zal merken dat je niet meer ergens een beetje in kan stappen, met één been en de andere niet. Als je ergens voor kiest zit je er midden in. Als je ergens een beetje voor kiest, zit je er ook midden in. Dit komt ook doordat deze nieuwe fase voor iedereen nu alles naar de voorgrond doet treden. Alles wat is weggestopt, alles wat niet gezien wilde worden, alles komt nu letterlijk naar de oppervlakte. Je kan niks meer wegstoppen. Je wordt steeds transparanter, hierdoor zullen nu echt jouw diepste lagen gevoeld dienen te worden.  Je kan nu niet anders meer dan jezelf uit te lijnen, afgestemd te zijn met alleen jezelf. Dat wat jou stoort of niet met jou resoneert onder ogen te komen en jezelf in jouw diepere lagen te herzien, hier volledig aanwezig te zijn. Met jezelf, met al je twijfels, je keuzes, je gedachten, je angsten. Blijf afstemmen, wat klopt er in mijn ogen, mijn gevoel wel of niet. Wat geloof ik wel niet, waar baseer ik mijn waarheid op?


Nog nooit ben je zo in het midden van je eigen leven geplaatst, je kan niet meer langs de zijlijn staan of een bijrol hebben, jij bent de hoofdrolspeler van je eigen levensverhaal. Je kan je niet meer verstoppen voor jezelf. Hoe sta ik in het leven, hoe wil ik mijn leven invullen, creëren? Het is nu aan jou om een nieuwe balans hierin te vinden. In deze shift waar alles aan het veranderen is, buiten jezelf en in jezelf. Waar het oude afbrokkelt en het nieuwe nog niet voldoende zichtbaar is maar wat wel gevoeld kan worden in jou. Als een nieuwe basis, een herziene ziens- en denkwijze in jezelf, meer afgestemd vanuit je hart. Kijk en voel in jezelf wat zich aandient, juist nu. Adem hier doorheen en stem af.


Blijf verder goed voor je lichaam zorgen. Luister naar je lichaam, waar het behoefte aan heeft. Houdt geen emotionele ladingen in je systeem vast, ontlaad je door te bewegen en blijf je verbinden met anderen, vooral gelijkgestemden om bij te tanken, uit te wisselen en in verbinding te blijven.


Ook al lijkt het soms alsof je letterlijk alles aan het loslaten bent dat jou altijd een doel heeft gegeven, invulling, vervulling. Weet dat jij je nu steeds meer aan het afstemmen bent, weer bewust aan het uitlijnen bent met jouw diepste essentie, met de Bron in jezelf, met jouw verbinding. Ofwel met hetgeen te zijn en uit te dragen wat het dichtst bij jouw hart ligt. Hierdoor zal je steeds meer uit een eeuwenoude overlevingsmodus stappen en meer en meer gaan stromen in jezelf, vanuit een meer overkoepelend innerlijk voelen en weten, wat jou steeds meer innerlijke berusting zal geven en dus meer innerlijke kracht.
Een verbinding van waaruit je juist onvoorwaardelijk, zonder voorwaarde, in verbinding kunt zijn met jezelf en met alles om je heen. Je kan nu alles meer laten zijn voor wat het is omdat je steeds meer alles doorziet en doorvoeld voor wat het IS. Hierdoor juist jouw liefde en innerlijke wijsheid meer gaat belichamen en uitdragen, dwars door al jouw lagen heen, dwars door alles wat zich nu om je heen ontvouwt.

In verbinding 💕, Ursula