Weekenergie 11-10-2021

Soul, mind AND Body connection

De huidige energieën brachten mij naar een plek waar ik, in dit moment, de ruimte krijg om volledig mijn soul, mind en body verbinding bewuster te ervaren. Ik ben nu een paar dagen in de omgeving van Valencia om even me-time te hebben, een andere omgeving, even tot rust te komen in een heel fijn bergachtig gebied. 

Soms “denk” je ontspannen te zijn en in balans maar is dit echt zo? Heb je ook gecommuniceerd met je lichaamsbewustzijn ? Het is nu van (cruciaal) belang steeds meer in contact te komen, te zijn met jouw lichaam(sbewustzijn). In verbinding met, een samenwerking met je mind, ziel en lichaam tezamen maakt dat je een nog diepere verbinding met jezelf aangaat. Bewust zijn van je ademhaling vertelt je al veel over jezelf maar je wordt je tevens bewust van emotionele ladingen die zich letterlijk in je bindweefsel en spieren, in de cellen van je lichaam bevinden, op cellulair niveau.

 Je kan inzichten inzien en verkrijgen, doorkrijgen via je mind. Echter al die jaren dat je jezelf verkrampt in (bijvoorbeeld) een overlevingsmodus hebt gehouden, wat gepaard ging met pijn, angst, onmacht en frustratie enz, is opgeslagen in je lichaam en dient erkend en gereleased te worden voor een volledige transformatie ofwel integratie van je inzichten. 

Vanochtend deden we enkele “simpele” yogahoudingen waardoor je een aantal minuten in één houding zit. Een soort mindfullness maar dan voor je lichaam. Het begon met een houding waar je een aantal minuten stil moest blijven staan. Ik keek om mij heen en zag dat ik mij in een prachtige omgeving bevond maar tegelijkertijd bemerkte ik dat er allerlei gedachten door mij heen gingen. Daar kwam het mindspelletje weer even langs. Hoe gaat nu met mijn kids, kan ik wel hier zijn, schuldgevoel, mijzelf iets niet gunnen. Zo schoten er een aantal beperkende programmeringen door mijn hoofd. Echter toen ik me weer centreerde in mijzelf, weer volledig aanwezig was in het huidige moment, realiseerde ik mij ook dat dit allemaal afleiding was om mijzelf nog steeds niet die zelfliefde te geven die ik wel aan anderen gaf. Ik ademde weer rustig in en uit en liet alles er weer simpelweg zijn waarna deze oude afdraaiende programmeringen mij verder met rust lieten. Ik dacht nou dit was het dan weer en nu weer verder. 

Even later zat ik in een andere houding. Ik zat in een houding waar ik rechtop zat maar ik mijn bovenlichaam helemaal moest draaien, ofwel een hele ongemakkelijke voor mij nogal onnatuurlijke houding. We moesten hier een aantal minuten doorheen ademen en in dezelfde houding blijven zitten. Ik voelde gedurende deze houding een krampachtigheid, een afleiding die ik eigenlijk niet wilde, een soort doorduwen, over mijn grenzen gaan, mijzelf niet dragen en……….. toen gebeurde het. Ik was in dat moment bewust aanwezig en met mijn mind, ziel en lichaam in een lijn, in verbinding, waardoor ik op deze wijze bij mijn cellulair geheugen kwam die in mijn spieren en cellen liggen opgeslagen. Ik zag, door mijzelf op deze wijze in te voelen, opeens mijn hele leven langs en door mij heen gaan, niet alleen dit leven maar zovele parallelle levens waar ik mijzelf niet droeg, over mijn grenzen ging, mijzelf wegcijferde, mijn oerkracht en zelfliefde weggaf. 

Ik voelde dit alles terwijl ik mijzelf nog steeds vastzette in deze houding. Toen viel mijn innerlijke zelf in elkaar. Van de buitenkant was er niks aan mij te zien maar binnenin zakte ik duizenden lagen in elkaar. Alsof de inzichten die ik alreeds had verkregen met mijn mind nu door mij heen stroomden echter nu “all inclusive”, dus met alle bijbehorende emotionele opgeslagen ladingen. Gepaard met alle levenservaringen vanuit mijn ziel, wat nu in elke cel van mijn lichaam voelbaar was. Ik was nu volledig in verbinding met mijn ziel, mind en lichaam. Hierdoor ontstond een samensmelting waardoor alles zo kristalhelder, puur en loepzuiver werd, door mijzelf de ruimte te geven mijzelf……….te voelen. 

Door mijn lichaam letterlijk te over-stretchen en ont-stretchen, triggerde een bodyrelease maar bovenal gaf mij weer toegang tot mijn cellulair geheugen waar alles opgeslagen is. Ik ging eindelijk weer bewust contact maken met mijn lichaamsbewustzijn. Deze emotionele opgeslagen ladingen hebben een verhaal, soms hele hele oude verhalen die mij, juist omdat ik dit nu volledig voelde in elke cel, instant nog diepere inzichten gaven. Iets wat niet alleen met je mind kan. 

Ik zat in een houding en opeens kwam hierdoor diep verdriet naar boven. Waarom nu? Ik was toch naar mijn lichaam aan het luisteren en gaf mijn lichaam toch de ruimte door mijzelf een meer open houding te geven, te gunnen,……zegt mijn mind dan. Ja, maar de houding waar ik nu in zat was een houding waarin ik mijzelf klem zette, mijzelf met wilskracht aan het vastzetten was en dit triggerde mijn lichaamsbewustzijn. Door deze zeg maar verkrampte houding flitste opeens mijn leven door mij heen en drong nu pas echt tot mij door hoelang ik mijzelf niet had gedragen maar vooral anderen gedragen. 

Door deze lading er nu letterlijk te laten zijn vanuit een diepere laag in mijn lichaam, stond ik mijn lichaam toe deze opgeslagen ladingen weer vrij te laten en het er nu te laten zijn in plaats van het weer weg te duwen en op te slaan. Door te voelen wat een bepaalde houding en/of jarenlang gedrag met mijn lichaam heeft gedaan, wat voor effect dit heeft gehad op mijn lichaam, bracht mij weer zoveel meer inzicht en bracht mij nog dichter bij mijzelf. Door letterlijk bewust gericht te zijn op je lichaamshouding en dit te voelen, zal je ook zoveel meer inzichten geven; over je gedrag, hoelang je wel niet iets (krampachtig) hebt vastgehouden. Het geven,……behalve aan jezelf. Iets ontvangen om vervolgens gelijk weer door te geven aan iemand anders. 

Het is nu tijd om niet alleen te “denken” dat jij jezelf even liefde, inzicht en rust geeft maar dit ook volledig ervaart in elke cel van je lichaam ofwel te luisteren en te voelen naar en in je lichaam. Hoe meer je weer in verbinding bent met je lichaam, hier naar luistert en je lichaam weer gaat koesteren, des te meer jij jezelf weer gaat dragen, letterlijk dragen. Niet alleen vanuit een groter zelfvertrouwen, bewustzijn of zelfliefde maar volledig in balans met een rechte wervelkolom, ademend naar je stuitje en weer terug. Volledig verankert in je lichaam. Wil jij jezelf volledig dragen en uitdragen, steeds meer een hogere frequentie belichamen, dan dien je ook volledig in verbinding te zijn met je lichaam. 

Hoeveel heb jij jezelf gedragen toen jij alles en iedereen om je heen aan het dragen was. Wanneer ben jij jezelf gaan dragen of eigenlijk, wanneer ga jij jezelf weer (volledig) dragen? 

Hoe meer jij je lichaam durft te voelen, hoe meer jij jezelf gaat dragen. 

In verbinding💕Ursula