De weg

 

Er is geen goed of fout pad, elk pad is jouw weg. Om te ontdekken, te ondervinden en te onderzoeken dat er geen heen of terugweg, middenweg of omweg bestaat alleen maar onderweg.

Het gaat om het bewandelen van jouw reis over elk pad daar waar jij je focus op legt. Zodat jij je bewustzijn gaat verruimen, verleggen, verbreden, je hecht aan belevingen en vervolgens hier weer van onthecht.

Vooruit of achteruit kijkend, het maakt niet uit waar je uiteindelijk heen gaat. Het feit dat je er bent, waar je ook bent, dat is het uitgangspunt, dat jij het leven BENT, dat jij er staat, bestaat.

Als je gaandeweg ergens gaat zitten of staat te over peinzen welke kant je nu op moet gaan, rechtdoor of toch één van de zijwegen. Probeer het dan maar gewoon, dit zijn namelijk geen scheidingswegen maar allen verbindingswegen.

Alle paden komen uiteindelijk uit op hetzelfde punt, daar waar alles weer opnieuw begint. Daar waar je overtuiging eindigt en je nieuwsgierigheid voor het onbekende aan je begint te trekken, jou bindt.

Linksaf of rechtsaf, dit pad had je al een keer gekozen, wat niet betekent dat als je weer hiervoor kiest dat je weer precies hetzelfde pad gaat bewandelen. Je bent nu een ervaring rijker, wat resulteert in een andere zienswijze, anders reageren, anders handelen.

Is je bewustzijn niet verruimd, dan loop je de kans keer op keer dezelfde route te lopen, hoezeer je het ook anders had gepland. Je doet dan elke keer zo hard je best, maar het eindpunt halen lukt niet, en eindigt dan altijd weer in dezelfde ervaring, dezelfde beleving die je al zo goed kent ……..

Een weg is trouwens ook niet altijd hetzelfde, je hebt o.a. een kiezelweg, snelweg, onverharde weg, zandweg of landweg. En hoe voorbereidt je ook bent, onderweg is er meestal ook weer een tussenweg, vluchtweg, zijweg of middenweg.

Zoveel keuzes, beslissingen, overwegingen en overpeinzingen om te analyseren wat goed is of fout. Of je geleerd hebt van je belevingen, of je nu nog steeds dezelfde overtuigingen en patronen er aan overhoudt.

Je hele leven is een reis, een wandeling door het leven. Het gaat erom hoe je wandelt, als een avonturier of gehecht door telkens de Tom Tom je de weg te laten wijzen dus door niet zelf te navigeren maar de controle uit handen te geven.

Z’n besturingssysteem is handig en makkelijk maar zal je altijd dezelfde kant op sturen. Door je eigen beslissingen te nemen, je lot in eigen handen te nemen verruim je je tunnelvisie in plaats van constant op een klein schermpje te turen.

Het maakt dus niet uit waar je heen gaat, zolang jij je uiteindelijk maar vrij en gelukkig voelt gedurende je wandeling door het leven. Jij bent het leven, de paden zijn er voor jou om, door het bewandelen hiervan, er kleur en inhoudt aan te geven. Zodat jij keer op keer weer de keuze hebt om nieuwe ervaringen te beleven.