Dis connected

 

Social media, facebook twitter, telegram, wat is daar nou sociaal aan. Heel de dag gefocussed op je computer of telefoon, terwijl je in het echte leven niet eens de persoon ziet die naast je is gaan zitten of staan.

Ik betrap mijzelf erop dat ik ook net zo hard meedoe met deze virtuele digitale collectieve crowd. Maar pas op dat dit niet je enige werkelijkheid wordt, dat dit je niet gevangen houdt.

Het voelt bijna als aanpassen, inpluggen, opdat dit de enige manier is om mensen te bereiken. Maar je bent niet geboren om te texten, te emailen, te twitteren of iets te liken.

Als mens heb je echte connecties nodig, energetische overdracht tussen en met elkaar. Middels een laptop of telefoon is dit niet voelbaar, niet overdraagbaar.

Iemand met wie je non-verbaal een gesprek kan voeren, elkaar simpelweg aankijkend in de ogen zonder woorden. Je communiceert dan over en weer veel meer dan dat je een berichtje aan het bent beantwoordden.

Maar zelfs in real life zijn sommige mensen zo dis-connected met hun lichaam en zichzelf, zo in hun hoofd dat ze niemand zien staan. Dat ze een kort gesprek met je hebben maar je voelt dat ze er niet zijn, ze kijken je niet echt aan.

Soms zijn mensen absoluut niet aanwezig in het hier en nu, jij vraagt iets en zij vragen waarom ? Maar tijdens het geven van je antwoord draaien zij hun hoofd alweer om.

Zoveel prachtige mensen en dingen in dit leven om te ervaren te voelen, maar door hen waar te nemen te benaderen vanuit je hoofd. Voel je hun energieveld niet, heb je je als dusdanig afgesloten, ben je als het ware verdoofd.

Observeer iets of iemand eens zonder hun opgelegde labels of maskers zonder voorkennis of op voorhand te scannen of te onderzoeken. Puur de energie ergens ter plaatse voelen of van een persoon, er gaat een wereld voor je open, dit is een staat van bewust ZIJN, dit haal je niet uit je aantekeningen of uit je studieboeken.

Uit deze energetische overdracht haal je wijsheid, voorbij sluiers en gedachten. Wijsheid dat voor iedereen, als ze er maar bewust van zijn al die tijd al op hen staat te wachten.

Op deze wijze kijk je met andere ogen naar de wereld, zie je alles in hun complete zijn, hun volledige bestaan. Als je op deze manier een open connectie aangaat zal weinig je meer ontgaan.

Je ziet, maar vooral voelt dan hun ware essentie, de persoon of het object zoals ze werkelijk zijn. Je kijkt dan door de sluiers, rollen en labels opgelegd door anderen of zelf gecreëerd door je eigen overtuigingen, angst, onmacht of pijn.

Echt zien en voelen lukt meestal pas als je jezelf eerst volledig in de ogen kan aankijken, volledig op jezelf kan vertrouwen. Je eigen sluiers en beperkingen staan dan niet meer in de weg om iets of iemand in hun compleetheid te aanschouwen.

Hoe meer jij jezelf ontrafeld hebt, hoe minder geheimen er voor je zullen zijn. Door dan simpelweg energetisch in te tunen ontstaat er hele andere communicatie, en dat voelt heel fijn.

Fijn omdat je tevens getriggerd wordt als er iets niet klopt. Dat je er de vinger niet helemaal op kan leggen maar dat je door de energie die je ontvangt alert en voorzichtig wordt, dat je rechtsomkeert maakt en niet meer stopt.

Fijn omdat je zo met mensen een hele andere connectie kan maken. Zonder woorden elkaar zoveel meer vertellen door samen in een tijdloze zone elkaars zielen te lezen zonder elkaar echt aan te raken.

Alles en iedereen bestaat uit energie, hier, in vaste vorm met een energetisch veld om zich heen, soms wat meer gesloten soms wat meer open. Ik zou zeggen probeer eens wat vaker in te tunen, misschien dat je dit keer die ene persoon niet meer zomaar voorbij gaat lopen.