Je eigen plekje

 

Om je lekker in je vel te voelen, om je eigen plekje te creëren. Hoef je niet je best te doen om ergens anders te zijn waar het fijn is of om iets moois te visualiseren.

Om te oefenen is het handig en makkelijk een ervaring levend te maken waar je je heerlijk voelde, helemaal in je element. Om dan je ogen dicht te doen en weer te voelen en te zien dat je weer helemaal daar aanwezig bent.

Maar een mooie ervaring is een herinnering, die je koestert maar die wel alreeds is geweest. Het is niet de bedoeling constant herinneringen op te halen en daarin te blijven hangen met je mindset, met je geest.

Probeer eens het gevoel van die ervaring helemaal eigen te maken. Dat gevoel die intensiteit van vreugde sereniteit overgave, dat wat je toen in het nu bracht en je hart deed aanraken.

Aanschouw die oneindige zee, die vrijheid die openheid, die prachtige ondergaande zon. Wees één met die kleuren, die warmte die stilte daar aan de horizon.

Aanschouw die prachtige bomen, de kracht de geborgenheid van het bos. Wees één met de aarde, voel die oerkracht, als je daar ligt in het zachte mos.

Alles wat is, is, jij bent diegene die er kleur, gevoel aan geeft. Dat is waarom niet iedereen het zelfde ervaart en beleeft.

Voel nu eens dat wat je ziet, dat wat jij herkent. Niet omdat je je hiermee identificeert, maar dat het je raakt omdat jij dit van binnen in essentie ook bent.

Dat gevoel is een gemoedstoestand, geen herinnering, geen film die je constant af hoeft te spelen, geen begin en eind, geen refrein. Je hoeft dat gevoel niet constant op te wekken, je hoeft het alleen maar te zijn.

Door je maskers, sluiers en lagen af te nemen, door naar binnen te gaan en jezelf daar waar het nodig is te transformeren. Naar je ware essentie, wie je werkelijk bent en wilt zijn, onthecht en vrij, hiermee compleet gaan resoneren.

Dan staat niets je meer in de weg om je levensenergie volledig door je heen te laten stromen. Je bent dan zelf die ondergaande zon, die krachtige oeroude boom, je hoeft dan niet meer die herinnering die ervaring op te halen om daar te komen.

Het maakt dan niet uit waar je op dat moment bent en met wie of wat je je verbindt. Omdat je nu niet van buiten naar binnen kijkt, maar van binnen naar buiten, omdat hetgeen waar je naar op zoek bent, zich alreeds binnenin jou bevindt.

Alles wat je dan ziet en voelt is nog steeds dat wat is, maar nu gevuld met jouw bewust-zijn. met die heerlijke sereniteit, vreugde, kracht, overgave en berusting. Je eigen plekje vanuit jouw zijn, maar dan in een constante ervaring en beleving.

Wees dat plekje daar waar je hart van gaat stromen. Dan neem je je plekje overal mee naar toe, waar je je ook bevindt of nog gaat komen.