Loslaten

 

Daar sta ik dan, beide benen verankerd in de aarde kijkend naar een nieuwe doorgang een nieuwe fase in mijn leven. Ik ben er klaar voor om hier doorheen te lopen klaar om nieuwe ervaringen te beleven.

Mijn hart maakt sprongetjes, in de startblokken om nu te gaan. Maar waarom durf ik niet de eerste stap te zetten, ik blijf passief, als versteend stil staan.

Waarom komt er nu een unheimisch gevoel naar boven, angst voor iets wat er nog niet is, maar het gevoel voelt voor mij o zo bekend. Omdat dit vaste patronen en overtuigingen zijn die naar boven komen als je uit je comfortzone bent.

De overlevingsangst en modus, waar wij allen mee zijn opgegroeid is een stuk van ons geworden, identificatie, maar dit dient ons nu niet meer. Soms gaat het goed maar als het er echt op aankomt jezelf te moeten laten zien, haken we meestal af en dat doet van binnen zeer.

Hoe het komt dat we maar moeilijk vrij ongeremd en gelukkig kunnen zijn zonder pijn ? Omdat we weigeren ons los te koppelen van de dingen die ons droevig maken, dit achter ons te laten, omdat wij dit toch ook zijn.

Zie elke ervaring als een foto, met gevoelens en gedachten die jou als je er naar kijkt telkens weer beïnvloedt. Opgeslagen in je energieveld opgeborgen, slapende totdat je weer getriggerd wordt een foto op te pakken en je dit weer met je energie voedt.

Hierdoor wordt de ervaring weer levend en je mindset past zich hier weer volledig op aan. Je gemoedstoestand maakt gelijk een shift door de dimensie van die ervaring weer in te gaan.

Een ervaring is een ervaring, het klopt dat dit je maakt tot de persoon die je bent. Maar het is niet de bedoeling dat een ervaring een nieuwe ervaring belemmert, dat je hiervoor wegrent.

Een ervaring kan niet meer getriggerd worden als je hiermee volledig vrede hebt en je hiervan kunt onthechten. Het is dan een foto geworden, waar je niet meer aan gebonden bent om jou te ontkrachten uit balans te halen of hier telkens tegen te vechten.

Je kiest bewust je ervaringen, dus ook de ervaringen die je weer wilt herbeleven. Het is jouw eigen keuze, alles wat je tot nu toe in je levensverhaal hebt opgeschreven.

Kies jij te blijven staan zodat je je leven telkens opnieuw gaat beleven, of ga je met mij mee door die nieuwe doorgang waardoor je jezelf toestaat weer nieuwe ervaringen op te doen die het bewandelen van het pad nog prachtiger maken en je bewustzijn verder vergroot. Niet kunnen loslaten bestaat niet, niet willen loslaten is een keuze, bent je een lotgenoot of een reisgenoot.