Relaties

Relaties zijn de hardste spiegels, omdat je iemand geheel toelaat maar die persoon daardoor ook je diepste pijnstukken aanraakt. Het hangt van je eigen bewustzijn en ontwikkeling af of je hiervan leert, inzichten krijgt over jezelf of nog niet door de sluiers heen kan kijken en dus halverwege afhaakt.

Maar dat is oke, don’t worry, want in elke nieuwe relatie komen diezelfde issues weer de revue passeren. Ieder heeft zijn eigen tempo in dit leven om dit spel te leren en zijn of haar inzichten te integreren.

Relaties ontstaan omdat beiden een of meerdere overeenkomstige frequentie patronen heeft en dit energetisch bij de ander herkent. Dit kan harmonieus zijn, maar ook een ontbrekend aspect van beiden, door dit samen uit te spelen te helen en te transformeren maakt dat jullie beiden groeien en je vervolgens een hogere trillingsfrequentie uitzendt.

Je hebt verschillende relaties in je leven, de een spiegelt de mooie kanten van jezelf of spiegelt eigenschappen die je nog wilt ontwikkelen, anderen raken weer je pijnstukken aan. Leren voor jezelf opkomen, je eigen grenzen stellen, jezelf kunnen zijn en je helemaal laten zien, jezelf openen voor liefde of leren volledig in je eigen kracht te staan.

Heftige rollercoaster relaties zijn niet slechter dan harmonieuze relaties, ze zijn alleen anders en hebben ieder een eigen doel. Ze laten je verschillende aspecten van jezelf zien om te helen of nog te ontdekken of te ontwikkelen, bij ieder stuk speelt weer een andere emotie een ander gevoel.

Het kan zijn dat jij je inzicht hebt verkregen maar de ander nog niet dan is dat op zich geen probleem, want jouw emotionele lading en overtuiging in deze issue is verdwenen het is niet meer actief. Jij reageert de volgende keer met meer empathie naar de ander toe, niet meer aanvallend defensief of reactief.

Waardoor nu alleen nog de ander in deze soortgelijke issue wordt getriggerd zijn of haar overtuiging/gedachtenpatroon te transformeren maar nu, met de hulp van de ander, mogelijk tot inzicht komt zonder dat het weer escaleert. Omdat diegene met meer begrip tegemoet zal komen, liefdevoller omdat de negatieve lading niet meer wordt gevoed, de ander het nu rustiger kan observeren kan gaan zien en op deze manier van zichzelf leert.

Levert het spiegelen voor beiden steeds alleen onbegrip op, ook tijdens een tijdelijke break van elkaar, wordt het inzicht na bezinning nog niet gezien en blijft er door het ego nog steeds een strijd en lijden tussen elkaar. Dan is het misschien tijd om afscheid te nemen, jullie kunnen hierdoor in je eigen tempo je lessen leren, je bent dan niet alleen jezelf maar de ander ook dienstbaar, deze energetische uitwisseling is dan klaar.

Het kan dan zijn dat de relatie afloopt, dat ieder weer zijn eigen weg gaat bewandelen. Je snapt dan ook dat je hem of haar met liefde los moet laten, dankbaar bent voor hun prachtige ziel, hun aanwezigheid voor jou en hun handelen.

Er zijn relaties waar je elkaars pijnstukken aanraakt en beiden hier van leert. Maar dat daarna de energetische aantrekkingskracht afzwakt, dit stuk is klaar hierin ben je niet meer geblokkeerd.

Het kan ook zijn dat jullie beiden samen jullie pijnstukken hebben geheeld en dat dit stuk klaar is maar ook verder willen, samen willen zijn. Omdat jullie op een evenwichtige vrijere frequentie bewegen, wat weer een nieuwe dimensie aan je leven toevoegt, en dat voelt harmonieus en fijn.

Aan jou de keuze, dit spel deze spelers zijn er om je bewustzijn te vergroten, dienstbaar aan jou opdat je jezelf gaat onderzoeken zodat je uiteindelijk deze inzichten vond. Het is een perfect ingenieus spel, want dit geldt ook voor elke andere speler op dezelfde manier, zo maakt ieder zijn eigen cirkel rond.

Als jij blijft groeien door al je aspecten te erkennen, inzichten te krijgen en je essentie volledig kan laten zien, door vanuit je innerlijk weten te leven, vanuit een open hart uit liefde zonder oordeel en dit spiegelt aan ieder mens die je ontmoet. Dan ben je hen ook dienstbaar op hun pad, omdat je hogere trilling hen laat voelen wie ze in hun ware kern zijn en wat dit met hun doet.

Ik heb geleerd en ben thans nog aan het leren dat uiteindelijk de belangrijkste relatie, de relatie is met jezelf, om deze volledig aan te gaan. Alle mooie en schaduwkanten van jezelf te omarmen, te transformeren, compleet van jezelf te houden en volledig in je eigen kracht te staan.

Door constant verbonden te zijn met je ware kern, je innerlijk weten, ben en voel je je compleet en heb je geen enkele behoefte of leegte die je op hoeft te vullen dus ook niet de illusie dat je dit buiten jezelf bij iemand anders kan vinden. Van binnenuit creëer en voedt je je werkelijkheid, wees je hiervan bewust tijdens het verbinden.

Hierdoor heel je je pijnstukken, verruim je je bewustzijn en ervaar je wat je wel en niet meer in je leven toestaat. Zodat je volledig en bewust al je nieuwe keuzes met liefde creëert en dit vol overgave je leven binnenlaat.

Als je dit dan uiteindelijk vanuit jezelf hebt bewerkstelligd en naar buiten projecteert. Zie dan wat de wereld naar jou terug reflecteert.

Hoe het komt dat je nu veel meer liefde en empathie voelt voor je medemens en nu ook iemand hebt gevonden met wie je moeiteloos in een vrije open connectie volledig bent verbonden ? Omdat jij nu je ware essentie bevat, inziet en de liefde in jezelf weer compleet terug hebt gevonden.

Die persoon is dan niet je wederhelft, je constante trigger en spiegel meer, maar net als jij liefdevol naar zichzelf, levend vanuit hun eigen innerlijk weten en inzichten, zonder behoeften of een gemis. Iemand met wie je ervaringen deelt en simpelweg samen kunt genieten van wat-is.

Wie is toch dat vredige mens met die innerlijke kracht met passie en vreugde voor zichzelf, het leven en zo oordeelvrij ? Kijk maar eens in de spiegel die persoon die je daar ziet, dat ben jij.